ABC-FOTO
P h o t o g r a p h y

Communie Fotografie.

Doet u zoon/ dochter volgend jaar de communie? En wilt u dit vastleggen op foto's of wilt u deze gaan gebruiken voor de uitnodigingen of als bedankkaart geven aan u gasten. De meeste scholen dragen hun communiekantje vaak voor in het nieuwe jaar of net na de carnaval. De plechtige communie wordt meestal gedaan vanaf eind april zodat de meeste scholen het zo in calculeren met een aansluitende meivakantie. Andere scholen kiezen juist voor iets later moment en denk dan aan Hemelvaart of het lange Pinksterweekend. 

Hoe ziet nu zo'n foto shoot eruit? In overleg met de ouders zoeken wij een meest geschikte locatie buitenhuis, waarbij het kind centraal staat. Het liefst zou ik dan drie datums willen prikken. Aangezien wij hier in een kikkerlandje wonen en de weeromstandigheden niet altijd optimaal zijn. Het is niet leuk als een kind met dichte ogen op de foto staat door de felle zon, het is ook niet leuk als u (kind) het communiekantje drijfnat wordt.  Uiteraard mogen ook broertjes en zusjes mee naar de foto shoot. Altijd leuk voor later met broer of zus op de foto, zelf ouders kunnen op de foto. Maar het communiekantje staat wel voorop bij de foto shoot. Het moet zich ook los voelen en het ook leuk blijven. 

Na een korte kennismaking met de ouders en het kind zal er ongeveer een uurtje tot tweeënhalf uur op diverse plekken waar wij afgesproken hebben de shoot plaats vinden. Bij thuiskomst selecteer ik de foto's die mij het meeste aanspreken, deze zal ik dan naar de ouders sturen via We- Transfer. Op u gemak kunt u dan een keuze  maken welke foto het gaat worden voor bijvoorbeeld de uitnodigingen of als bedankkaartje.  Houdt wel rekening mee dat het ontwikkelen/ afdrukken van foto's een aantal dagen duurt. Deze worden dan bij u afgeleverd naar wens en het aantal. Mijn job zit er dan in principe op, ik hoop dat u en uw kroos nog lang kunnen nagenieten van deze foto shoot. De mooiste foto's zijn nog altijd op papier, ook bestaat er de mogelijkheid om de gehele reportage / shoot op DVD te branden.

Foto shoot zijn op alle dagen bespreekbaar ook in de weekenden.